Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Αντίο στο Ν. Παπάζογλου


Ο Νίκος Παπάζογλου, ένας από τους πλέον αγαπημένους τραγουδοποιούς και ερμηνευτές, έχασε τη "μάχη" με την επάρατη νόσο, σε ηλικία 63 ετών. Έφυγε από τη ζωή μόλις 40 ημέρες από το θάνατο του φίλου και συνεργάτη του Μανώλη Ρασούλη.

Γεννημένος στη γειτονιά του "Κουλέ-Καφέ", στις παρυφές της Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης, στις 20 Μαρτίου του 1948, έγραψε τα πρώτα του τραγούδια και συμμετείχε ως τραγουδιστής μόλις το 1965 στο Θεσσαλονικιώτικο συγκρότημα "Olympians".








Σημαντική για την καριέρα του ήταν η συνάντηση - τη δεκαετία του 80 - με τον Δ. Σαββόπουλο και τον Μ. Ρασούλη, που "χτύπησαν" δυναμικά με την "Εκδίκηση της Γυφτιάς",  μία δουλειά - σταθμός για την ελληνική μουσική.

Τη δεκαετία του 90 δημιουργεί μερικούς από τους πιο γνωστούς προσωπικούς του δίσκους, όπως το "Χαράτσι" και τα "Σύνεργα" που περιλαμβάνουν μερικά από τα πιο δημοφιλή του τραγούδια. Χαμηλών τόνων, ιδιαίτερα αγαπητός για τον απλό του χαρακτήρα, "έντυσε" με τα τραγούδια του στιγμές από τις ζωές όλων μας.






Με την περιοχή της Τούμπας ο Νίκος Παπάζογλου ήταν ιδιαίτερα συνδεδεμένος καθώς τα τελευταία τριάντα και πλέον χρόνια είχε ιδρύσει και λειτουργούσε στην περιοχή το στούντιο ηχογραφήσεων "Αγροτικόν" όπου ηχογράφησαν δίσκους τους, δεκάδες καλλιτέχνες της νεώτερης ελληνικής μουσικής σκηνής.
  (Πηγή : Nooz.gr)


Καλό ταξίδι Νίκο