Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Όταν δεν πάνε οι ηλικιωμένοι στο θέατρο πάνε οι ηθοποιοί σ' αυτούς Πρωτοποριακό πρόγραμμα του ΚΘΒΕ στις Συκιές Θεσσαλονίκης

Δημιουργία γεμάτη αγάπη για την τρίτη ηλικία που εξακολουθεί να μας δίνει την αγάπη της. Παραθέτουμε το δημοσίευμα έτσι όπως το βρήκαμε στον ημερήσιο τύπο:


Θεσσαλονίκη

«Θέατρο Κατ’ Οίκων» ονομάζεται το πρωτοποριακό πρόγραμμα, στο πλαίσιο του οποίου ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Β.Ελλάδας (ΚΘΒΕ) κρατούν συντροφιά σε ηλικιωμένους ή άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες ή προβλήματα υγείας και αδυνατούν να μετακινηθούν προκειμένου να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις.


Το πρόγραμμα υλοποιείται από το ΚΘΒΕ σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Συκεών, στη Θεσσαλονίκη. Θα εφαρμόζεται μία φορά την εβδομάδα και, όπως ανακοινώθηκε, θα διαρκέσει έως το τέλος καλοκαιριού, ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να επαναληφθεί στο μέλλον.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, τρεις ηθοποιοί του ΚΘΒΕ επισκέφθηκαν σήμερα το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) του δήμου Συκεών και… μύησαν 20 ηλικιωμένους στον κόσμο του θεάτρου, διαβάζοντάς τους ποιήματα, λαϊκά παραμύθια, πεζά κείμενα κ.ά.
Πηγή:  Εφημερίδα Ελευθεροτυπία